ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Τεύχος 3 / Φεβρουάριος 2018

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Αναισθησιολογικής Εταιρίας Κύπρου (ΑΕΚ).

Το τεύχος αυτό του διμηνιαίου ενημερωτικού δελτίου συμπίπτει με την Καταστατική Συνέλευση της 8ης Μαρτίου 2018 που θα γίνει στα γραφεία του ΠΙΣ στις 17:00. Μετά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, θα ακολουθήσει συζήτηση για το νέο προτινόμενο καταστατικό της ΑΕΚ, για τις αναισθησιολογικές χρεώσεις καθώς και απολογισμός του έργου του απερχόμενου ΔΣ της ΑΕΚ μαζί με ενημέρωση για τις επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη του νέου ΔΣ με βάση το νέο καταστατικό που οι συμμετέχοντες στη συνέλευση θα κληθούν να εγκρίνουν. Για τους λόγους αυτούς προτρέπουμε έντονα, όσους συναδέλφους μπορούν, να λάβουν μαζικά μέρος στην συνέλευση, να συνδράμουν σε ένα επικοδομητικό διάλογο με απόψεις και θέσεις και να ψηφίσουν το προτεινόμενο καταστατικό. Το νέο καταστατικό της ΑΕΚ έχει εκπονηθεί έχοντασ σκοπό να δώσει στην εταιρεία τα εργαλεία που χρειάζεται για να εκπληρώνει την αποστολή της σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό περιβάλλον, με όλο και περισσότερες και δυσκολότερες προκλήσεις, τόσο για τον κάθε αναισθησιολόγο ατομικά, όσο και για την αναισθησιολογική κοινότητα της χώρας μας συλλογικά.

Επίσης, καθώς πλησιάζουμε προς την 12η του Μάη 2018, με το συναρπαστικό, εγκεκριμένο από την DAS Mediterranean Advanced Airway Course που η ΑΕΚ διοργανώνει σε συνεργασία με το Guy’s and St Thomas’ Hospital, London, δε θα μπορούσε να ήταν πιο έντονη η προτροπή μου για εγγραφή στο σεμινάριο, καθώς οι θέσεις για το hands-on φροντιστήριο είναι περιορισμένες και εξαντλούνται γρήγορα. Εκτός από την παρακολούθηση των διαλέξεων του πρωινού από διακεκριμένους ομιλητές, ανάμεσά τους ο νυν και ο προηγούμενς πρόεδρος της DAS, οι συμμετέχοντες στο φροντιστήριο θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στην διασωλήνωση με ινο-οπτικό, στη χρήση διάφορων βίντεο-λαρυγγοσκοπίων, στη διασωλήνωση μέσω υπεργλωττιδικών συσκευών, στις πιο σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής εξασφάλισης αεραγωγού και στον παιδιατρικό αεραγωγό.

Μην ξεχάσετε, εξ’ άλλου, ότι στην πολυθεματική επιστημονική ημερίδα του ΚΥΣΑΝ στις 21 Απριλίου 2018 (Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”), θα υπάρχει, εκτός των άλλων, και στρογγυλή τράπεζα με θέματα ειδικά αναισθησιολογικού ενδιαφέροντος, με τρεις παρουσιάσεις από συναδέλφους αναισθησιολόγους. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους.

Καλή συνέχεια σε όλους.


Δρ Χρίστος Π. Δημητρίου MD FRCA
Πρόεδρος ΑΕΚ