Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από την αρχή της εκλογής του, το υφιστάμενο συμβούλιο της ΑΕΚ έθεσε ως κύριο στόχο τη συνεχή και ποιοτική εκπαίδευση του αναισθησιολόγου της Κύπρου. Επιδιώξαμε να το εξασφαλίσουμε με τακτικές παρουσιάσεις, ημερίδες και συνεχίζουμε με το συνέδριο του Νοεμβρίου. Η εταιρεία έγινε επίσημα μέλος της ESA,  ESRA (ιδρυτής της ESRA HELLAS – CYPRUS) και WFSA και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις επιστημονικές εταιρείες Αναισθησιολογίας στη Ελλάδα, όπως και άλλων ειδικοτήτων στην Κύπρο για τον ίδιο σκοπό. Μέσω της ιστοσελίδας μας και των δημοσιεύσεων μας στο Facebook ενημερώνουμε για τις νεώτερες κατευθυντήριες οδηγίες και ανακοινώσεις που αφορούν τον τομέα μας.
Συνεχίζοντας, θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε με χαρά ότι γίναμε δεκτοί για επιχορήγηση από το πρόγραμμα ERASMUS + (Εκπαιδευτική Κινητικότητα Ενηλίκων) με το συνολικό ποσό των 13 476€ διάρκειας 2 ετών (01/06/17-31/05/19). Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, δίνεται η δυνατότητα επιχορήγησης της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ  σε χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης (συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου) με σκοπό την εκπαίδευση και την βελτίωση των ικανοτήτων ενός εκπαιδευτή (στην περίπτωση μας αυτός είναι αναισθησιολόγος). Αυτό μπορεί να γίνει στα πλαίσια ενός σεμιναρίου, workshop, προγράμματος σε εκπαιδευτικό κέντρο, νοσοκομείου, κλπ. Να σημειωθεί ότι η επιχορήγηση δεν καλύπτει δίδακτρα ή εγγραφή συμμετοχής για εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ήδη η ΑΕΚ έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει μέρος του ποσού για την πρόσκληση ομιλητών – εκπαιδευτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκινώντας με το σεμινάριο στις 16.09.17, με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή. Παράλληλα έχει τεθεί στόχος να στηριχτούν και  τα μέλη μας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Απώτερος σκοπός είναι, επιστρέφοντας στην Κύπρο να μεταδώσουν ό,τι αποκόμισαν από αυτά και αφορά το επάγγελμά μας.

Για όποιον ενδιαφέρεται, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση είναι να είναι ενεργό μέλος της ΑΕΚ (συμμετοχή στις εκδηλώσεις της εταιρείας, πληρωμένη συνδρομή στην ΑΕΚ, κλπ.). Το ενδιαφέρον του εκάστοτε μέλους για επιχορήγηση  πρέπει να δηλωθεί έγκαιρα. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι το αίτημα να εξετάζεται από τριμελή επιτροπή και εφόσον εγκριθεί, θα υπογράφεται προσύμφωνο (υπό μορφή συμβολαίου) με την ΑΕΚ ΠΡΙΝ από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα λάβει μέρος.

Αναλόγως του ενδιαφέροντος από τα μέλη μας, η ΑΕΚ προτίθεται να κάνει αίτηση για επιπλέον επιχορήγηση από το ERASMUS+, περί τα τέλη Ιανουαρίου 2018.
Αναμένουμε τις προτάσεις / απόψεις σας, αλλά κυρίως τον ενδιαφέρον σας για αυτή μας την προσπάθεια. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το μέλος της ΑΕΚ, δρ Μαρίλια Λοΐζου (τηλ. 99720980).

Με εκτίμηση,
εκ του συμβουλίου της ΑΕΚ